Superhelpot uunissa kuivatut tomaatit

tammikuu 24, 2012

Kaupan aurinkokuivatut tomaatit ovat kalliita, itse kuivatut tomaatit taas superhelppoja tehdä. Siitä huolimatta ne herättävät yleensä ihailua, ”ai sä oot ihan ite tehny nää?”. Need I say more? 🙂

Olen kuivatellut tomaatteja silloin, kun keittiössä tuoreiden tomaattien määrä ei pienene toivotulla nopeudella, ja käyttänyt kuivattuja tuotoksia lähinnä pastaan ja salaatteihin.Kotimaiset tomaatit eivät talvella ole parhaimmillaan (kirsikkatomaatit ja kesäsato antavat paremman lopputuloksen), mutta kuivattuna talvitomaatinkin happamuus hieman taittuu.

Reseptiin voisi oikeastaan käyttää mitä tahansa mieleisiä mausteita ja yrttejä, mutta minä olen tykästynyt tähän simppeliin timjami-suola-pippuri -yhdistelmään.

Kuivatut tomaatit

6-8 tuoretta tomaattia
muutama ripaus suolaa
mustapippuria
nippu tuoretta timjamia
2-3 rkl oliiviöljyä

Leikkaa tomaatit kapeahkoiksi lohkoiksi. Jaa lohkot uunipellille kuori alaspäin niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Ripottele suola ja rouhi pippuri tomaattilohkoille ja nosta timjaminoksat lohkojen päälle. Valuta oliiviöljy uunivalmiiden lohkojen päälle kapeana norona. Kuivata n. 100-asteisessa uunissa uuninluukku auki 4-6 tuntia, riippuen siitä, haluatko tomaattisi puoli- vai täysin kuivattuina.

No Comments

Leave a Reply