Syksyn pakollinen omppuherkku mallia 2013

syyskuu 23, 2013

Kerran kesässä pitää saada tehdä mustikkapiirakkaa, ja kerran syksyssä jotain herkkua kotimaisista omenoista, olkoon se muru-omenapaistosta, perinteistä piirakkaa tai uuniomenoita. Koska en ole kaksinen leipuri, tämänkin vuoden omppuherkuksi valikoitui jonkin sortin omenapaistos. Mitään käänteentekevää tai uutta ei tästä reseptistä löydy, mutta hyväähän tällainen mökkioloissakin onnistuva paistos on joka kerta. Ehkä reseptin ainut erikoisuus on, että sain hulluuskohtauksen kesken murumassan valmistuksen ja halusin sittenkin tehdä jotain vähän taikinamaisempaa (lue: lisäsin voi-sokeri-kaurahiutalemassaan vehnäjauhoja, kananmunan ja hieman maitoa) omenalohkojen päälle. Lopputuloksena päädyin sekoittelemaan ”taikinani” paistinpannussa. Silti, söisin tätä uudestaankin eikä valmistuksen vaikeudestakaan ole valittamista 🙂

Omenaherkku (neljälle)

neljä keskikokoista, kotimaista omenaa
pari rkl sokeria
1-2 tl kanelia

Päällismassaan:

50g virtue
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2-1 dl maitoa
1 kananmuna

1. Poista huuhtaistuista omenoista siemenkodat ja lohko ne viipaleiksi. Levitä viipaleet voideltuun uuni- tai piirakkavuokaan ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.

2. Sulata paistinpannussa voi, lisää kaurahiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Ota pannu pois levyltä, lisää maito ja kananmuna ja sekoita vielä, kunnes saat puuroa muistuttavan massan. Lusikoi massaa omenalohkojen päälle kökkäreiksi. Massan ei tarvitse peittää omenoita kokonaan.

3. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paista omenaherkkua noin 30 min kunnes lohkot ovat pehmeitä ja taikina ottanut hieman väriä.

No Comments

Leave a Reply