Tukka putkella, iloinen voittouutinen ja hasselbackan perunat

marraskuu 30, 2012

Olin päivän pari offline-tilassa, ja voi, mitä kaikkea täällä on tapahtunutkaan. Nöyrin kiitos ja kumarrus kaikille Kärähtäneiden nuudeliannosta marraskuun ruokahaasteessa äänestäneille, minähän siis ihan oikeasti voitin! Jee! 🙂 Olen haaveillut, mitä keksisin haasteaiheeksi jos sattuisin joskus voittamaan, mutta nyt olen tietysti ihan puulla päähän lyöty – palaan siis joulukuun haasteeseen viikonlopun aikana, kunhan ajatus vähän kirkastuu.

Muutenkin on ollut melkoisen vauhdikas loppuviikko, suunnitelmat muuttuneet lennosta ja uudet suunnitelmat vaatineet työtä ja matkustamista ilman sen suurempia varoitusaikoja. En olisi ehkä syönyt ollenkaan, jollen olisi tiistaina tehnyt alkuviikosta marinoitua paahtopaistia (siitä lisää myöhemmin), jota sai helposti veisteltyä vielä keskiviikkoiltana. Vielä kun isäntäkin riensi apuun ja valmisti paistin kaveriksi hasselbackan perunat, alkoi ruokatilanne näyttää jo hyvinkin valoisalta 🙂
Isäntä taitaa muuten olla meidän talouden perunamestari, hänen käsialaansa ovat myös nämä lempparilohkopottuni. Näihin pottuihin tuli myös juustoa, en tiedä kuuluuko perinteisesti hasselbackoihin mutta sopi ihan sairaan hyvin!

Hasselbackan perunat

2 keskikokoista perunaa per syöjä
Nokare voita per peruna
korppujauhoja
1 tl juustoraastetta per peruna

Kuori perunat ja leikkaa niihin veitsellä syvät viillot melkein läpi perunan – eli melkein viipaloi perunat, mutta älä ihan loppuun saakka vaan jätä viipaleet perunan alta yhteen. Pyöräytä perunat korppujauhossa ja nosta jokaisen päälle nokare voita ja hieman juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin, kunnes perunat ovat sisältä pehmeät ja päältä hieman rapsakat.

2 Comments

  • Reply Iituntiltu marraskuu 30, 2012 at 9:34 pm

    Jeee! Onnea oikein paljon 🙂

  • Reply Heidi - Kärähtäneet joulukuu 1, 2012 at 8:47 am

    Kiitos kiitos! Koitan huomenna viimeistään saada joulukuun ruokahaasteen julkaistua 🙂

  • Leave a Reply