Tuorejuustolla täytetty broilerin rintafile

helmikuu 27, 2012

Sunnuntai oli siivouspäivä. Isäntä ja seisoja lähtivät koirapuistoon auringonpaisteesta nauttimaan, ja minä jäin puunaamaan kaikenlaista ällöttävää keittiöstä – ei erityisen fiksu työnjako nyt, kun jälkeenpäin asiaa ajattelen 😉  Mutta olipahan mukava kokata sunnuntairuuat keittiössä, jossa ei tarvinnut raivata itselleen työskentelynurkkausta pöydillä lojuvien kippojen ja kuppien, koirankarvan ja ties minkä keskelle. Tunnustan, meillä kyllä siivotaan melko ahkerasti mutta sotketaan vielä ahkerammin!

Ohjeesta riittää kahdelle kevyen lisäkkeen (meillä linssisalaattia, jonka ohjeen laitan jakoon lähipäivinä) kera, tai kolmelle jollain tuhdimmalla lisäkkeellä, esim. valkosipuliperunat toimivat hyvin.

Tuorejuustotäytteiset broilerin rintafileet

1 pkt (3 kpl) broilerin rintafileitä
150g (3/4 pkt) Philadelphia-juustoa
muutama aurinkokuivattu tomaatti silputtuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna
6 viipaletta pekonia
suolaa
pippuria

1. Sekoita tuorejuustoon silputut aurinkokuivatut tomaatit ja puristettu valkosipulinkynsi.

2. Leikkaa terävällä veitsellä fileisiin syvä, kapea tasku. Täytä taskut tuorejuustoseoksella kapeakärkistä lusikkaa apuna käyttäen (minä käytin greippilusikkaa). Jos maltat jäähdyttää täytteen kunnolla tai laittaa sen hetkeksi pakkaseen, on täyttäminen helpompaa. Mausta täytetyt fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

3. Kääri täytetyt fileet pekoniviipaleisiin, mieluiten niin, että pekoniviipale peittää taskun suun (minulla oli vähän vähemmän pekonia, joku oli ehtinyt putsata valtaosan paketista parempiin suihin). Paista kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin, kunnes pekoni ja näkyvissä oleva kanan pinta saavat hieman väriä.

4. Siirrä fileet uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

No Comments

Leave a Reply