Turistina Oulun torilla

kesäkuu 2, 2015

Lakkiaispäivänä laitoimme karseassa lievässä muuttokaaoksessa olevan kotimme oven kiinni ja lähdimme nauttimaan kauniista kesäpäivästä Oulun keskustaan. Mitään kummempaa suuntaa tai ohjelmaa ei ollut, ajatuksena oli lähinnä vähän rentoutua yhteensä yli kuukauden muuttorupeaman päälle. Minä toivoin tosin pääseväni kauppahalliin, edellisestä vierailusta kun oli vuosia. Ja halusin myös jossain nauttia pannari-, lettu- tai vohvelikahvit, onneksi muilla perheenjäsenillä ei ollut mitään sellaista ohjelmaa vastaan. Otin myös kameran mukaan, jotta olisin kunnon turisti ja saisin samalla ikuistettua torin ympäristöä niille kavereilleni, jotka eivät ole (vielä) täällä päin Suomea käyneet.

Toria ympäröivissä vanhoissa, punaisissa aitoissa on jos jonkinlaista liikettä, bongasin ainakin designia, krääsää, kenkiä ja teekaupan. Osa aitoista on valjastettu kahvila- ja ravintolakäyttöön. Me kahvittelimme niinikään aitan terassilla Pannukakkutalossa, jossa jäätelön kera syödyt valtavat pannukakut tyydyttivät makeanhimot varmaan vuodeksi eteenpäin. Taaperon kanssa liikkuessa yli puolen tunnin odotusaika ilman ennakkovaroitusta oli kuitenkin minusta turhan pitkä, tosin ymmärrän päivän olleen ravintolalle hyvin kiireinen, kun selvästi erilaisista kevätkekkereistä tulossa olevia asiakkaita, varsinkin perheitä, valui terassille melkein jatkuvana virtana.

Ruokatarjontaa torilla ja sen ympäristössä oli muutenkin aika paljon, oli intialaista, perinteisiä muikkukauppiaita, torikahviloita ja grillejä, jo mainitsemiani aittapaikkoja, hallikahvilaa sekä ravintoloita torin laidalla. Tavallisia torimyyjiä ei ainakaan tällä kertaa näkynyt.

Jännänä kontrastina vanhoille makasiineille löytyy torin laidoilta myös hyvin moderneja rakennuksia.

Hinkumaani halliin piipahdimme toki myös. Koska olimme vielä jatkamassa päiväämme kaupungilla, en tällä kertaa tehnyt ostoksia vaan tyydyin ihailemaan hallin tarjontaa. Varsinkin kala- ja leipätiskit ihastuttivat, ja jälkikäteen huomasinkin ottaneeni kuvia vain kalatiskeistä… Uskokaa siis kun sanon, kyllä siellä muutakin myytiin.

Hallista jatkoimme matkaa vielä keskikaupungille, jossa terassilla varustetut, etukäteen varovaisesti pohtimamme lounaspaikat olivatkin hyvin täynnä (mutta kyllä me ruokaa saatiin silti). Kaunis ilma ja koulujen loppuminen oli houkutellut paljon kansaa liikkeelle, joten tunnelma oli hauska sekoitus juhlavaa ja kesäisen rentoa – minä ainakin nautin ensimmäisestä vapaapäivästäni Oulussa!

Ei kai Oulun torilla voi käydä turistina ottamatta kuvaa Toripoliisista?

2 Comments

  • Reply Campasimpukka kesäkuu 2, 2015 at 6:30 am

    Oulun suuri valttikortti on mahtavat ruokablogaanit! 😀

  • Reply Heidi - Kärähtäneet kesäkuu 2, 2015 at 3:56 pm

    En voi olla kuin samaa mieltä 😀 Ja tuoreeltaan muuttanut on saanut täällä oikein lämpimän vastaanoton, odotan kovasti porukan tapaamista!

  • Leave a Reply