Vähän viiniä (ja lammasta) ennen pääsiäistä

huhtikuu 16, 2014

Joka Kärähtäneitä lukee, tietää, ettei täältä viinivinkkejä oikein löydy. Toki meillä juodaan viiniä ja tykätään tietyistä viineistä tiettyjen ruokien kanssa, mutta en vain koe, että itselläni olisi juuri kirjoitettavaa aiheesta. Viime viikolla osui muutama sattuma kuitenkin niin hyvin yksiin, että vaihteeksi sanon jotain viinistäkin. Sain ensinnäkin Marsaanalta sähköpostia, jossa kerrottiin heidän asiakkaansa tarjoavan pääsiäisviinejä maistettavaksi. Ja toiseksi, itse en olisi päässyt viiniä hakemaan, mutta sattui erittäin sopivasti, että isäntä oli juuri viestiä seuraavana päivänä palaverissa ihan noutopaikan vieressä, joten ilahtuneena nappasimme sitten maistettavaksi Vuoden Viinit 2014 -kisassa hopeaa kategoriassa ”eurooppalaiset punaviinit alle 11e” saaneen espanjalaisen Durius Tempranillon (Alkossa 9,96e).

Viiniä suositeltiin kypsän lampaanviulun pariksi, mutta me maistelimme sitä ylikypsän karitsanpotkan kera jo palmusunnuntaina, ottaen samalla vähän varaslähtöä pääsiäiseen. Potkat oli valmistettu jokseenkin tähän tapaan, mutta käyttäen mausteena mm. aprikoosia, juustokuminaa ja cayennepippuria. Valmiit potkat riivimme Nannan ohjeella valmistettujen pitaleipien sisään kera kaalisalaatin ja kastikkeiden. Potkat olivat muuten vielä parempia seuraavana päivänä, kun lämmitin riivityt lihat tilkassa sipuli- ja aprikoosisattumilla varustettua paistinlientään, ja suikaloin mukaan vielä vähän tuoretta inkivääriä. Eräänlaista nyhtölammasta – joka tuntuu olevan blogeissa tämän pääsiäisen juttu – tämäkin.

Niin ja se viini? Syrahin ja Malbecin ystävinä viini ei ollut ihan meidän suosikkimme sellaisenaan, mutta se ei liene sinänsä viinin syytä. Yksinään maistettuna viinin maut jäivät minulle jotenkin irrallisiksi, mutta se sopi hyvin ylikypsälle potkalle, eli varmasti suosituksen mukainen kypsä lampaanviulu olisikin sille juuri oikea kaveri. Perinteisemmin maustettu potka olisi varmasti myös mainio makupari viinin kanssa.

Viinin testattavaksi sponssasi Servaali Oy aiemmin mainitun Marsaana Communicationsin kautta.

No Comments

Leave a Reply