Yhden pannun ateria: talouskyljykset ja kaalilisäke

heinäkuu 29, 2012

Mökkiruuilla jatketaan. Silloinkin kun ei grillattu, oli kiva selvitä mahdollisimman helpolla, erityisesti tiskaamisesta. Tätä ajatusta seuraten pääsivät kyläkaupasta löytyneet talouskyljykset paistinpannulle, ja samassa pannussa valmistui kermainen kaalilisäke. Kaalia on mökkireissuilla mukana melkein aina, salaattiaineena se säilyy vihreitä salaatteja paremmin vähän alkeellisemmissakin olosuhteissa, ja muutakin käyttöä sille on helppo keksiä. Ja juuri nyt uuden sadon kaali on niin hyvää!

Lisäkkeen muut ainekset menivät mukaan melkein arpomalla, jääkaapissa möllötti paketti pekonia ja pihan kolme kanttarellia (kielipoliisille terkkuja, tiedän, ettei sitä oikeasti kirjoiteta noin) päätyivät samaan pannuun, niin pienelle määrälle kun en keksinyt mitään ”erillistä” käyttöä.  Molemmat sopivat loistavasti lisäkkeeseen, mutta hyvin olisi pelkkä kaalin, kerman ja talouskyljystenkin liitto toiminut, kyljykset antoivat mukavasti makua kaalille. Vaikka ruoka valmistui sisätiloissa hellalla, kului valmistukseen pilkkomisineenkin alle puoli tuntia, joten kaunis päivä ei mennyt hukkaan sisällä huhkiessa. Ruokailemaan siirryimme ulos, mökin edustalla olevan suuren kiven päälle.

Ai niin, kuvaa otettaessa kameran asetukset olivat edelleen vinksallaan mustikkapiirakkaa kuvatessa tapahtuneen säätämisen jäljiltä, ja sen kyllä huomaa – uskokaa tai älkää, mutta tuokin kasa maistui oikein hyvältä 😉

Talouskyljykset ja kaalilisäke (kahdelle)

2 reilua talouskyljystä
suolaa
valkopippuria
n. puolikas uuden sadon kaali (määrää voi säätää pannun koon mukaan)
5 viipaletta pekonia
2 valkosipulinkynttä
2 sipulia (uuden tai vanhan sadon)
2 dl kuohukermaa
(kanttarelleja)
voita tai öljyä paistamiseen

1. Ota talouskyljykset huoneenlämpöön n. 30 min ennen paistamista. Mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Suikaloi kaali ja pilko sipulit, valkosipuli, pekoni ja kanttarellit.

2. Ruskista kyljykset kuumassa pannussa molemmin puolin ja nosta syrjään odottamaan. Paista sipulit, valkosipuli, pekoni ja mahdolliset kanttarellit, ja nosta odottamaan kyljysten päälle. Pienennä lämpöä ja kuullota kaalia pekonista jääneessa rasvassa (ja tarvittaessa voissa/öljyssä) hetki, kunnes se menee hieman kasaan.

3. Nosta muut ainekset takaisin pannulle. Kaada päälle kuohukerma ja anna poreilla 5-10 minuuttia, kunnes kyljykset ovat kypsät ja kerma keittynyt jonkin verran kokoon.

No Comments

Leave a Reply