Pesämunat

tammikuu 8, 2012

Uunissa paistettuja munia on tehnyt mieli testata, mutta eiliseen asti sopivat astiat puuttuivat. Eilen muistin vihdoin napata kaupasta (tai siis pyytää isäntää nappaamaan) pienet uuninkestävät annosvuoat, jotka sopivat tarkoitukseen.

Yritin vähän googlailla reseptiä koska en ollut varma kannattaisiko munia jatkaa esim maidolla, mutta vaihtoehtoja löytyi yllättävän vähän – vika taisi tosin olla etsijässä, en ihan tiennyt millä nimellä kulkevaa ruokaa pitäisi etsiä. Muistin kuitenkin jonkun uunimunareseptin kulkevan käännettynä nimellä munat pesässä, ja sitä hakemalla päädyin käyttämään Delia Smithin reseptiä pekonilla jatkettuna. Huomasin sittemmin myös Hiidenuhman tehneen tänään herkullisen kuuloisia uunimunia, vielä enemmän ruokaisaksi tuunattuna.

Munat pesässä

2 munaa per annosvuoka (riippuu tietysti kipon koosta)
nokare voita
2-3 viipaletta pekonia silputtuna
mustapippuria
(suolaa)

Annosvuokien lisäksi tarvitset uunivuoan, johon pesämunat laitetaan vesihauteeseen.

Kiehauta vettä kattilassa ja lämmitä uuni 180 asteeseen. Riko munat varovasti pieniin annosvuokiin niin, että keltuaiset säilyvät ehjänä. Lisää päälle voinokare ja pekonisilppu ja mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.

Nosta annosvuoat korkeareunaiselle pellille tai suurempaan vuokaan, ja kaada kuumaa vettä ”alusvuoan” pohjalle vesihauteeksi. Älä tee niin kuin minä tein ka täytä vuokaa liian täyteen, koska muuten annosvuokien poisnostamisesta tulee myöhemmin hyvin vaikeaa. Kypsytä uunissa 18-20 min – yhden munan pesille riittää 15 min – näillä kypsennysajoilla lopputuloksena pitäisi olla juokseva keltuainen.

No Comments

Leave a Reply