Yksinkertainen syntymäpäivämenu

maaliskuu 18, 2012

Meillä vietettiin lauantaina synttäreitä – eikä siis tietenkään minun tai isännän, vaan koiran 😀 Myönnetään tosin, puoliksi käytin koiran synttäreitä tekosyynä pyytää joku meille kyläilemään, niin harvoin tulee tehtyä syötävää muille. Vaikka toki itse päivänsankarikin sai juhlapäivän kunniaksi huomiota ja lahjoja osakseen, vaikka kylään tulikin vain ihmisvieraita. Harmillisesti juhlia ehkä eniten odottanut seitsemänvuotias siskontyttöni – seisojan rakas leikkikaveri – ei sairastumiseltaan päässytkään mukaan, mutta kutsu on voimassa, eli uusi yritys heti kun vointi on parempi! 🙂

Tarjoilutkin sitten vähän pienenivät syöjien määrän muututtua yhdeksästä kuuteen. Lisäksi valmisteluihin vaikutti se, että ruokailijoiden joukossa ollessa gluteenitonta ja lihatonta ruokavaliota, halusin tehdä tarjoilut niin, että kaikki voisivat syödä suurin piirtein kaikkea, eikä niin, että isosta osasta tarjoiluja pitäisi olla useammat versiot. Päädyin yksinkertaiseen, salaatin ympärille rakennettuun tarjoiluun, jossa salaatti, leipä ja proteiinit olivat erikseen annosteltavissa. Jälkkäripuolella pääjälkkäritorttu oli gluteeniton, mutta pullaa oli sitten erikseen kahta sorttia. Leipä jäi hieman harmittamaan, koska sitä en tajunnut ottaa/leipoa kuin ihan tavallista.

Tykkäsin yksinkertaisten tarjoilujen helposta skaalattavuudesta – sama setti olisi toiminut isommallekin porukalle sillä muutoksella, että olisin tehnyt yhden pienen kakun lisää sekä ottanut salaatin rinnalle vielä yhden proteiinin, esim. paahtopaistia – ehkei ihan kaikille kaikkea, mutta jokaiselle ruokailijalle reilusti tarjottavaa.

Yksinkertainen synttärimenu

Fetalla, pinjansiemenillä ja basilikalla ryyditetty salaatti
sitruunalla ja ruohosipulilla koristeltua savulohta
täytettyjä kananmunia
hapanleipää
kattilaleipää

gluteeniton sitruuna-marenkitorttu
pikkupullia sekä gluteenittomia pullia

No Comments

Leave a Reply