Nuudelisalaatti jokiravunpyrstöillä

tammikuu 10, 2012

Isännällä on ihmeellinen kyky elää hyvin monotonisella syömisellä. Joka päivä sama aamiainen, lounas, välipala ja päivällinen. Minulla ei ole vastaavaa kykyä. Kun syöminen uhkaa lähteä lapasesta, isäntä tukeutuu suunniteltuun, päivästä toiseen samanlaisena toistuvaan (vaikka ravintoteknisesti ottaen hyvinkin monipuoliseen) ruokavalioon, ja minä säntäilen erityyppisten, vastakohtaisten makujen perässä.

Tämä rapu-nuudelisalaatti syntyi tällaisesta säntäilystä, kun mieleni teki raikkaan sitruksista,  arki-iltaan sopivan nopeaa salaattia edellisviikkojen ylensyönnin jälkeen. Lisäksi jääkaapissa oleva purkillinen jokiravunpyrstöjä piti käyttää pois. Thairuokahulluna (noh, mihin ruokaan mä nyt en olisi hulluna) kalakastiketta, limettiä ja korianteria kuluu paljon, ja niitä upotin tähänkin annokseen. Jokiravun tilalle voisi hyvin laittaa myös katkarapua, simpukkaa tai miksei vaikka molempia 🙂

Nuudelisalaatti jokiravunpyrstöillä (kahdelle)

1 purkki jokiravunpyrstöjä
puolikas kurkku
punasipuli
1-2 tomaattia
kahden hengen annostus riisinuudeleita (riippuu vähän paketista, paljonko se käytännössä on
nippu korianteria

kastike:

2-3rkl kalakastiketta
kahden limetin mehu
tuoretta chiliä oman sietokyvyn mukaan
1 valkosipulinkynsi
sokeria
(suolaa)

Aloitin kastikkeesta sekoittamalla ensin limetin, kalakastikkeen ja sokerin salaattikulhon pohjalla, ja lisäämällä sitten sitten hienonnetun chilin ja puristetun valkosipulin. Seuraavaksi laitoin veden kiehumaan nuudeleita varten ja pilkoin odotellessa kurkun, tomaatin ja punasipulin salaatinkastikkeen joukkoon. Nuudeliveden kiehuttua laitoin nuudelit hetkeksi kiehuvaan veteen, nostin kattilan pois vedestä ja annoin vetäytyä parin minuutin ajan. Valmiit nuudelit huuhdoin kylmällä vedellä, koska salaatin ei ollut tällä kertaa tarkoitus olla lämmin. Sekoitin viilennetyt nuudelit salaattipohjaan, lisäsin ravut ja hienonsin lopuksi korianterin joukkoon.

No Comments

Leave a Reply