Suppilovahveropasta: kohta niitä (sieniä) taas saa…

kesäkuu 22, 2013

Ainakin Kääpiölinnassa putsattiin juuri pakkasesta viimeisiä sieniä, ja samaan tapaan meilläkin on koitettu päästä edellisen vuoden sadosta pikku hiljaa eroon. Erityisesti kuivattuja suppilovahveroita on edelleen runsaasti odottamassa syöjiään.

Muutama päivä sitten upotin osan sadosta yksinkertaiseen pastaan. Syksyiset suppikset sopivat hyvin yhteen kesäisempien nippusipulien kanssa, ja kastike sai muotonsa juustolla maustetusta ruokakermasta – en ikinä tule ostaneeksi muunlaista kermaa kuin mahdollisimman rasvaista ja maustamatonta, mutta sain anopilta testattavaksi ison, ylijääneen purkillisen juustokermaa, ja löytyihän sille ihan mukavasti käyttöä. Kiitos anoppi 🙂

Pasta oli mainio ja edullinen – varsinkin jos poimit sienet itse – arkiruoka, johon voi laittaa oikeastaan mitä tahansa mieluisia sieniä. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, koska myös ruokakermassa on suolaa. Pastaa keittäessä jujuna oli, että jätin sen keittoajaltaan muutaman minuutin vajaaksi, jonka jälkeen nostin sen sienikastikkeen sekaan, jossa se imaisi itseensä kastikkeen makuja ja kypsyi vielä hieman.

Laskeskelin muuten, että viime vuonna sadon ekat kantarellit syötiin juuri juhannuksena, eli kohta niitä sieniä taas saa!

Helppo suppilovahveropasta (neljälle)

Reilu kourallinen kuivattuja sieniä (käytin suppilovahveroita), tai esim. rasiallinen tuoreita herkkusieniä
1 nippu kesäsipuleita varsineen
2 valkosipulinkynttä
5 dl juustolla maustettua ruokakermaa (minun kermassani taisi olla ainakin gruyeremakua)
suolaa
mustapippuria
pastaa pakkauksen ohjeen mukaan
voita/öljyä paistamiseen
parmesanraastetta annoksen päälle

1. Laita sienet hetkeksi likoamaan. Kun ne hieman pehmenevät, valuta huolella puristellen ylimääräiset nesteet pois. Pese ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi.

2. Kuullota sipuleita, valkosipulia ja sieniä hetki pannussa. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta sitä hieman suolalla. Mausta sieni-sipuliseos varovasti suolalla sekä reilusti pippurilla, ja lisää pannulle kerma. Anna kerman pikaisesti kiehahtaa ja laske sitten lämpöä.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä se muutamaa minuuttia vajaaksi. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Anna kypsyä pienellä lämmöllä pari minuuttia, jolloin pasta imaisee itseensä reilusti kastiketta. Annostele pasta ja raasta jokaisen annoksen päälle vielä hieman parmesania.

No Comments

Leave a Reply