Muut mietteet

Vuosikatsaus 2016 – näitä ette ole nähneet

joulukuu 31, 2016

Vuosi vaihtuu muutaman tunnin kuluttua. Usein on tapana julkaista jonkin sortin vuosikatsaus tai omia tai lukijoiden suosikkireseptejä, mutta tänä vuonna ajattelin viihdyttää teitä jollain ihan muulla ja esittelen kulissien takaa kuvia, joita ette ole aiemmin nähneet. Niitä ruokia, joiden valmistus ei mennyt niin kuin Strömsössä ja jotka todennäköisesti eivät kestäneet päivänvaloa blogiinkaan saakka.

Jos 2016 ei ole ollut paras vuotesi ruoanlaitossa tai muutenkaan, saanet kuvista hieman vertaistukea.

img_0326

Viime vappuna tein churroja. Perinteisen kuumaan öljyyn pursotuksen sijaan kokeilin netistä löytämääni vinkkiä pursottaa churrot ensin leivinpaperille ja siirtää ne sitten uppopaistettavaksi. Pidättekö lopputuloksesta? Voin kertoa, että churrot eivät päätyneet blogiin eivätkä totta puhuen edes pöytään. Ne jäivät tuohon leivinpaperiin.

copy-of-img_0020

Makkarat ovat jo yli vuoden takaa, mutta kattilassa levinneet makkarat (tai osa niistä) ansaitsevat blogireality -erikoismaininnan. Jätän näyttämättä kuvan verta valuvasta lihamyllystä… Verimakkaraharjoitus toteutettiin yhdessä Muista Syödä Välillä -blogin Rommirusinan kanssa ja lopputulokset olivat tästä prosessikuvasta huolimatta herkullisia!

img_0186

Edellistalven suosikkikasvikseni oli juuriselleri, mutta sain hyvin vähän juuriselleriohjeita julkaistua. Tämä juuriselleriä sisältänyt laatikkoruoka oli todella, todella maukas, mutta päädyttyään ennenaikaisesti pakasterasiaan se näytti siltä, kuin joku olisi istunut sen päälle. Ohje jäi julkaisematta (mutta yritän revanssia tänä talvena, niin hyvä tuo ruoka oli).

img_0289

Tässä oli kanankoipia. En muista, oliko niistä tarkoitus kirjoittaa jotain, mutta ne katosivat mystisesti sillä välin, kun piipahdin viemässä roskikset uunin lämpeämistä odotellessa.

img_0288

….ja tässä lienee syy edelliseen kanankoipimysteeriin.

Näiden kuvien myötä toivotan kaikille lukijoille onnellista uutta vuotta 2017, keittiössä ja sen ulkopuolella!

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sari - Campasimpukka tammikuu 1, 2017 at 6:32 am

  Tämä oli hauska juttu, pitäisi koota omatkin vastaavat postaukseksi. Minulla on ehkä tallella muutama aivan loistava kuva siitä, miten marenkeja ei kannata pursottaa, ellei erityisesti tavoittele koirankakan muotomaailmaa.

  En kyllä ymmärrä, miten tuo voisikaan toimia, että ensin pursottaisi churrot paperille ja siitä saisi ne vielä öljyyn paistumaan. 🙂

  • Reply Heidi - Kärähtäneet tammikuu 1, 2017 at 7:40 pm

   Kiitos Sari – ja olisi hauska nähdä muidenkin vähemmän onnistuneita luomuksia esillä! Vertaistuki on paras tuki, myös silloin, kun marengit menevät pökäleiksi 😀

 • Reply Kotiharmi tammikuu 1, 2017 at 4:47 pm

  Hih, minullakin olisi tällaiselle listalle kirjoitettavaa 🙂

  Ihana tuo kanankoipirosmo!!!

  • Reply Heidi - Kärähtäneet tammikuu 1, 2017 at 7:42 pm

   Ei kun kirjoittamaan! Ja on se rosmo aika ihana, vaikka niin kovin, kovin ahne…

 • Reply Merja | Ripaus tryffeliä tammikuu 2, 2017 at 12:40 pm

  Kaunis ja kovin ulottuvainen kuono siellä! Meillä on noita kuonoja kaksin kappalein eli riski mystisiin katoamiisin on kaksinkertainen. Jotain kokkauksia on kyllä päätynyt suoraan koirankuppiin ellei jopa kompostiin:).

  • Reply Heidi - Kärähtäneet tammikuu 8, 2017 at 10:19 am

   Merja: tuttua täälläkin, nuo kuonolaiset ovat harvemmin kovin ronkeleita, jos joku sapuska jää niille syötäväksi 🙂 Meilläkin on useampi (kolme), pitävät hyvin huolta siitä, ettei keittiön pöydän alle jää muruakaan siivottavaksi.

 • Reply Outi tammikuu 5, 2017 at 2:24 pm

  Hauska katsaus!

  • Reply Heidi - Kärähtäneet tammikuu 8, 2017 at 10:20 am

   Kiitos Outi! Kuvia olisi ollut lisääkin, mutta en tähän hätään löytänyt kaikkia muistikortteja ja muita hyviä jemmoja, joihin olen niitä kätkenyt. Materiaalia jäi siis seuraavaankin katsaukseen 🙂

  Leave a Reply