Nopeat nuudelit kasviksilla ja maapähkinävoilla

lokakuu 21, 2012

Kotitoimistopäivänä viikolla olin ilman lounasta. Nuudelipäivä siis 🙂 Kaivoin jääkaapista kurkkua ja purjoa, pilkoin ne ja vähän valkosipulia nuudelin kaveriksi, ja tein nopean maapähkinävoikastikkeen. Ajatuksen tällaisesta lämpimästä nuudelisalaatista nappasin alun perin täältä, ja olen aiemmin kokannut joitain versioista. Kulinaarimurulassa hiljattain kokatut maapähkinänuudelit toivat herkun taas mieleen.

Aina se on ollut hyvää, mutta nyt oli ihan superhyvää, vaikka korianterilla olisi varmaan ollut vielä parempaa. Jotenkin kaikki maut sattuivat menemään juuri oikein tasapainoon, ja ei-mitään-lounasta muuttui sairaan hyväksi lounaaksi. Noin kymmenessä minuutissa!

Nuudelisalaatti maapähkinävoikastikkeella (yhdelle)

n. 15 cm pätkä kurkkua
n. 15 cm pätkä purjoa
1 valkosipulinkynsi
1 pkt (tai isosta paketista yksi annos) instant-munanuudelia
reilu 1 rkl maapähkinävoita
1/2 limetin mehu
1-2 rkl soijaa
1 rkl siirappia
1 rkl öljyä
ripaus kuivattuja chilihiutaleita

1. Laita vesi kiehumaan kattilaan nuudeleille. Pesaise ja viipaloi purjo ja kurkku. Kuori ja valkosipulinkynsi.

2. Sekoita wokkipannussa öljy, maapähkinävoi, soija, puolikkaan limetin mehu ja siirappi notkeaksi soosiksi (tarkoitus ei ole paistaa seosta, vain vähän ”sulattaa” maapähkinävoita). Heitä nuudelipalkki kiehuvaan veteen ja nosta kattila pariksi minuutiksi levyltä, kunnes nuudelit pehmenevät. Valuta.

3. Sekoita wokkipannuun nuudelit, kurkku, purjo ja valkosipuli. Mausta ripauksella kuivattuja chilihiutaleita. Kääntele niin, että pähkinävoikastiketta tarttuu kauttaaltaan sekä nuudeleihin että kasviksiin.

No Comments

Leave a Reply